грати для стерилізації консервації

грати для стерилізації консервації

cfd df9 511 f66 cd1 b18 645 65f 831 924 dc1 425 fc6 82d 396 d24 da9 a53 a11 1ae ec0 142 257 aa1 4a9 499 15d 465 d99 c42 d6a 3e7 8c9 b33 a8b 54b 76c f07 f19 1db b19 573 226 0cc 5cd 5f0 e02 e58 4ef 0c0 4a7 699 3a8 969 dec 47b ee2 37a fed 947 2d7 716 823 ded f5f a42 0e8 055 610 2d2 fc2 a2f 430 cc9 05a dd2 d6e b46 f37 bb6 ff6 975 1b2 b09 304 d92 59e ba0 18a 5cc 1d7 8c9 e21 17f 0ba 3e7 918 9e9 e9f 72b 24f 13c 4e9 b5b 15e 8b9 500 eba e16 224 80e 6ae 187 b69 a5b 578 9b3 a1f b6e 8e9

Як правильно стерилізувати банки із вмістом?

Банки прикрити кришками (не закривати, лише покласти зверху). Кип'ятити заготовки, стільки, скільки зазначено в конкретному рецепті. Якщо конкретного часу стерилізації ні, то найчастіше банки обсягом 0,5-0,75 стерилізують 10 хвилин; літрові банки стерилізують 15 хвилин; дволітрові-20-25; трилітрові-25-30 хвилин.

Як приготувати банки для заготівлі?

Налийте в каструлю та банки холодну воду так, щоб вона покривала шийки. Якщо банки не вміщуються у каструлі, їх можна не ставити, а покласти горизонтально. Доведіть воду до кипіння та стерилізуйте банки 15-20 хвилин. Потім перемістіть на чистий рушник шийкою вниз, щоб вони повністю висохли.

Як правильно стерилізувати консервацію у каструлі?

Як стерилізувати банки в каструлі з водою Ставим каструлю на невеликий вогонь, доводимо до кипіння та потім стерилізуємо: Банки 0,5 л – 10-15 хв; Банки 1 л – 20-25 хв; Банки 3 л – 30 хв.

Як стерилізувати банки з кришками, що закручуються?

Кип'ятіння – популярний і найпростіший метод. У невеликій каструльці доводять до кипіння воду, опускають кришки і кип'ятять мінімум п'ятнадцять хвилин. Після кип'ятіння їх потрібно дістати і зробити це потрібно правильно. У жодному разі не опускайте у воду руки.

Скільки наливати води у каструлю для стерилізації банок?

Води потрібно налити стільки, щоб вона покривала банки по «плічки». Банки накриваємо металевими кришками, але не закручуємо. Закриваємо каструлю кришкою і даємо закипіти. Після закипання зменшуємо вогонь.

Як правильно стерилізувати банки із заготовками у духовці?

Вимийте банки, заповніть заготовками, прикрийте кришками та поставте в холодну духовку. Виставте температуру 120 градусів. Як тільки духовка розігріється і вміст банок дійде до кипіння, засікайте час. Півлітрові банки стерилізуйте десять хвилин, обсягом 0,75 – п'ятнадцять, літрові – двадцять.

Як стерилізувати банки в духовці на деку?

Викласти мокрі порожні банки шийкою вниз на лист. Відразу викласти помиті кришки. Помістити банки в духову шафу, розігріту до 150°С. Тримати банки у духовці треба стільки часу: півлітрові – 10 хвилин, літрові – 15 хвилин, трилітрові – 25 хвилин.